Najpoznatiji Brođani u Tri, dva, jedan – kuhaj!

Bada i Toca među najboljim kuharima amaterima

Blaženka i Tomislav Župan
Blaženka i Tomislav Župan poznatiji kao Bada i Toca

Na poziv novinarske družine stigli su nam u posjet  Bada i Toca, poznati brodski kuhari i sudionici emisije „TRI, DVA, JEDAN KUHAJ“.  Novinari su ih veselo dočekali, a oni su nas počastili ukusnim medenjacima koji su se brzo razgrabili.  U živom i zanimljivom razgovoru vrijeme je brzo proteklo. Najviše nas je zanimalo njihovo sudjelovanje u emisiji. Saznali smo da su ih za sudjelovanje prijavili prijatelji i da im je danas jako drago zbog toga. Badi je najdraži član žirija bio Mate zato što je davao puno savjeta iako kaže da su svi članovi žirija posebni na svoj način. U emisiji naučili su puno stvari koje su im promijenile pogled na kuhinju te su upoznali druge vrste i načine kuhanja. Najteže im je bilo ići u kupovinu namirnica u Spar  zato što su imali malo vremena i netko bi  možda uzeo namirnicu koja bi im trebala. Sve su kritike prihvatili i sve su im dobro došle u kuhanju.

Domaći medenjaci
Ukusni medenjaci su se brzo razgrabili

Bada i Toca oduvijek kuhaju zajedno i vole jesti zajedno. Sva hrana im je ukusna na svoj način, ali neke su im stvari draže za pripremanje. Najviše kuhaju iz glave. Iskustvo iz emisije im je dragocjeno, kao i poznanstva koja su stekli. Najviše su se zbližili s Moranom i Domagojem i drago im je što su baš oni pobjednici. Natjecanje je bilo naporno. Snimali su po nekoliko emisija u danu. Tijekom tjedna boravili su u Zagrebu, vikendima bi išli kući i odrađivali domaću zadaću, tj. pripremali se za sljedeća snimanja.

I njih su zanimala naša kulinarska umijeća. Povalili smo se pečenim jajima i palačinkama. Od njih smo saznali  da su i oni kao djeca pokušavali spremiti neka jela te su im se tada događale razne dogodovštine. Prepričavali su ih uz puno smijeha. Pričali su nam o svojoj ljubavi prema kuhanju, o težini  i zahtjevima posla. Pitali su ima li među nama budućih kuhara. No mi još uvijek uživamo u maminim i bakinim specijalitetima, i to nam je za sada dovoljno.

Petra Ćurić, 5. a