Kreativnost s povodom

Sudjelovanjem u kreativnoj radionici učenici sedmih razreda obilježili su 21. ožujka 2023. Svjetski dan poezije. Voditeljice radionice bile su knjižničarka Blanka Rajšić i učiteljica hrvatskoga jezika Karolina Jurjević Orašinović. Radionica se odvijala u nekoliko koraka i trajala je dva školska sata.  

Osnovni je zadatak bio stvaranje zajedničke pjesme. Učenici su bili podijeljeni u  skupine, a svaka skupina izabrala je temu svoje pjesme. Zatim je svaki učenik dobio tri trake bijelog papira na koje je trebao napisati tri stiha o temi koju su odabrali. Nakon što članovi skupine obavili samostalni dio zadatka, skupina zajedno odlučuje o redoslijedu stihova  u njihovoj pjesmi što je učenicima bio najteži dio zadatka.  

Zatim su na trakama papira u boji trebali ispisati stih koji su zajednički osmislili i koji će se ponavljati tri puta u zajedničkoj pjesmi.  Kad su završili taj dio zadatka, trake papira sa stihovima trebalo je zalijepiti na papir A3 formata te smisliti naslov pjesme, a tko je imao inspiraciju mogao je ilustrirati novonastalu pjesmu. Na kraju su izabrani predstavnici skupine ili svi članovi skupine izražajno pročitali svoje skupne poetske uratke.

Jako nam se svidjelo sudjelovati u ovoj radionici  jer smo imali priliku istaknuti svoju kreativnost i maštu. Nadamo se da će ponovo biti takvih stvaralačkih radionica.

Laura Šaravanja i Vlatka Zvirotić