Izložba ilustracija i stripova Igora Bojana Vilagoša

Naše novinarke u društvu slikara Igora Bojana Vilagoša
Naše novinarke u društvu slikara Igora Bojana Vilagoša

U Muzeju je Brodskog Posavlja  24. travnja 2017. godine otvorena izložba ilustracija i stripova Igora Bojana Vilagoša, akademskog slikara-grafičara iz Zagreba koji se bavi ilustriranjem knjiga za djecu, školskih udžbenika, slikovnica, stripova više od dvadeset pet godina. 

Igor Bojan Vilagoš ima dvije poveznice sa Svijetom bajki i gradom Slavonskim Brodom. Prva poveznica je ta da je izradio dva stripa prema djelima Ivane Brlić Mažuranić, a to su Čudnovate zgode šegrta Hlapića te Sunce djever i Neva Nevičica. Druga je da je on nećak poznate brodske slikarice i likovne pedagoginje Đurđe Vilagoš koja je poznata po tome da su učenici pod njezinim vodstvom ilustrirali Priče iz davnine i Šegrta Hlapića u izdanju Grada Slavonskog Broda. 

Kada smo ga pitali kako je došao na ideju da radi stripove prema djelima Ivane Brlić Mažuranić, odgovorio nam je da su njezina djela slikovita koje je lako vezati u strip formu. Također nam je rekao da njezina djela imaju vrlo duboku pouku i za djecu i za odrasle. 

Lucija Španić