Internacionalno natjecanje mladih glazbenika

Prvakinja u solfeggiju

Ekipa Osnovne glazbene škole “Ivan Zajc”

Učenici iz Osnovne glazbene škole „Ivan Zajc“ bili su na Međunarodnom natjecanju u solfeggiju po imenu „Sonus“ koje se održalo 7. veljače 2018. godine u Križevcima. Osim predstavnika iz Hrvatske natjecala su se i djeca iz Slovenije i Mađarske. Ekipu naše glazbene škole činili su Bono Peić, Lukas Virkes, Jakov Benić i ja. Nakon dugog puta stigli smo u Osnovnu glazbenu školu „Alberta Štrige“ gdje se održavalo natjecanje. Nama je svima škola izgledala jako čudno i zanimljivo zato što se nalazila u nekadašnjem velikom dvorcu baš kao Hogwarts iz Harryja Pottera. Prije početka natjecanja posjetili smo njihovu gradsku knjižnicu i malo razgledali grad.

Natjecanje se sastojalo od usmenoga i pismenog ispita. U prvom dijelu ispita trebali smo smisliti kompoziciju i pravilno napisati određene note, a u drugom djelu ispita morali smo otpjevati jedan ritamski i jedan meloritamski primjer.

Malo smo se zabavljali i šalili prije proglašenja pobjednika i dodjele priznanja. Ubrzo nakon toga došao je trenutak proglašenja. Svi smo bili jako nervozni i uzbuđeni, a onda su mene proglasili pobjednicom. Jakov je osvojio 2. mjesto, a Bono i Lukas dijelili su 3. mjesto. Nismo mogli vjerovati! Skoro smo se onesvijestili od sreće! Sve što je dobro kratko traje, pa je tako i naš predivan dan brzo završio. Na povratku smo se dobro zabavljali igrajući Alias i promatrajući snijeg koji je počeo padati. Još dugo smo bili sretni i jako ponosni na svoje uspjehe.

Zara Andrić