Brodski leptirići na europskom baletnom natjecanju

Četiri prva mjesta

Nevjerica, čuđenje, miješanje emocija – smijeh i plač! Da nam je neko rekao da će jedna tako mala Hrvatska na ovome europskom natjecanju osvojiti četiri 1. mjesta, ne bismo mu povjerovale.                                   

Europski baletni Grand Prix u Beču održao se  2. i 3. veljače 2019. godine u dvorani Multiversum Schwechat Eigentums. Hrvatsku su predstavljale ekipe iz Pule i Slavonskog Broda. Brodski leptirići, studio za moderni i klasični balet, predstavili su se  u četiri koreografije pod nazivima: Sablje, Divljina, Jimmy Jimmy i Charlie Chaplin. Bilo je više kategorija: solo, duo, formacije (ekipno, među kojim sam bila  i ja). Kategorije su bile i po godištima. Ispred pozornice bio je žiri iz različitih zemalja. Svaki je član žirija imao zadatak ocijeniti izvedbe za određeni dio tijela od jedan do pet. Ukupan broj zbrojenih bodova određuje koje si mjesto osvojio. Natjecanje je počelo rano u 7 sati. Brodski leptirići nastupali su od pola osam do pola devet ujutro. Dan prije natjecanja jedna se plesačica iz naše skupine  razboljela pa nije mogla poći s nama na put. Bile smo jako žalosne. Dobile smo broj 111, ne znam je li to značilo da ćemo biti prve ili se to slučajno dogodilo. Tri se ekipe nisu pojavile na vrijeme pa su nas prozvali ranije tako da se nismo stigle zagrijati. Na pozornici se jako klizalo što nije dobro.

Kada smo otplesale, mislile smo da nije dobro i da nećemo ništa osvojiti. Sjele smo sa strane, gledale druge koreografije i čekle proglašenje. Konačno je došlo  vrijeme proglašenja. Svi smo napeto iščekivale rezultate. Prvo su prozvali koreografiju Jimmy  Jimmiy koja je osvojila 1. mjesto. Svi smo bili sretni zbog njih. Zatim su prozvali našu najmlađu skupinu koja se natjecala s koreografijom Charlie Chaplin. I one su osvojile 1. mjesto u svojoj kategoriji. A tek kad smo čule da je koreografija Sablje, u kojoj sam ja plesala, osvojila isto 1. mjesto u svojoj kategoriji sreći nije bilo kraja.  Ostala je još jedna nedoumica – što je s koreografijom Divljina. I kad smo čule da su i one prve, nastala je prava ludnica! Nevjerica, čuđenje, miješanje emocija – smijeh i plač! Da nam je neko rekao da će jedna tako mala Hrvatska na ovome europskom natjecanju osvojiti četiri 1. mjesta, ne bismo mu povjerovale.  Sve smo ovo ostvarile uz pomoć i podršku naših mentorica Olge Andrusenko, Ksenije Vrkljan i Barbare Rukavine.

Tena Petrović     

2 Comments on “Brodski leptirići na europskom baletnom natjecanju”

  1. Svaka cast cure,nastaviti s plesanjem i samo idete dalje!Super vam ide ples,i ni ja nikad ne bih vjerovala da bi ovakva mala zemlja osvojila cetiri 1. mjesta.Bravo!

  2. Mala smo zemlja ali više smo puta pokazali velike uspijehe.
    Brodski leptirići su se pokazali kao jedni od najboljih.
    Posebno sam ponosan na svoju školsku prijateljicu Tenu.

Comments are closed.