Audicija u Osijeku

Još malo pa zvjezdica

Pjevam, pjevušim  otkad znam da postojim. Glazba je moja radost i dio bez kojega ne mogu. Zato sam vrlo pažljivo pratila glazbeni showu Zvjezdice. Svidjelo mi se, mogla sam se tamo zamisliti i zato sam odlučila prijaviti se na natjecanje. Željela sam imati i neko novo iskustvo u životu i to su bili razlozi za moj odlazak u Osijek. Naravno, uz mene je uvijek obitelj koja me i ovj put  pratila. Bila sam jako uzbuđena i imala sam veliku tremu . Neprestano sam ponavljala tekst jer sam se bojala da ga ne zaboravim.

Iva Šišmanović
Iva Šišmanović

Na audiciju je došlo puno mladih talenata koji su isto željeli  što i ja. Ispunila sam obrazac za prijavu i vrlo brzo došla na red. Pred žirijem sam pjevala Severininu pjesmu Tvoja prva djevoka i pjesmu Parnog valjka Jesen u meni. Svi su mi davali podršku, a sam nastup pred žirijem bio je jako ugodan. Svi koji su me slušali rekli  su mi da sam odlična, ali ja mislim da sam mogla još bolje. U školi se vrlo brzo pročulo za moju prijavu na Zvjezdice.

Ostala sam ugodno iznenađena podrškama svojih prijatelja i učitelja. Nakon nekoliko tjedana stigla je vijest da ipak nisam prošla. Iako sam bila razočarana rezultatom, neću odustati, vježbat ću,  truditi se još više i pokušati ponovno sljedeće godine jer,doista,volim pjevati. Mama mi je najveća podrška koja stalno ističe: „ Ako imaš dar, iskoristi ga !“ Ta njezina misao me jača i vodi do sljedećega izazova.

Što su Zvjezdice

Zvjezdice su najgledaniji dječji glazbeni show za mlade glazbene talente do 15 godina Ove godinese održava drugi put. Osijek je bio jedan od gradova gdje se tražila nova zvjezdica.Inače, audicija se održavala i u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Mladi glazbeni talenti kada prođu audiciju dolaze pred žiri koji čine: Luka Nižetić, Alka Vujica, Vanna, Enis Bešlagić i Zdravko Šljivac. Žiri koji sjedi u stolicama, ne vidi natjecatelje dok oni na pozornici izvode svoju točku. Ako se žiriju svidi ono što su čuli, stišću zeleni gumb na stolici te se ona diže iznad pozornice i tada žiri napokon vidi pjevače. Za prolazak dalje natjecatelj mora imati svih pet glasova. Ako dobije četiri glasa, mora ponovno pjevati „a capella“ (bez instrumentalne pratnje) i tada žiri ponovno odlučje prolazi li natjecatelj u sljedeći krug ili ne.

Ema Šišmanović