Anketa

Što sam htio/htjela biti

Budući da nam je tema odabir srednje škole i zanimanja, odlučili smo u anketi ispitati želje naših učitelja dok su bili djeca, učenici. Isto tako zamolili smo učenike nižih razreda da nam kažu što žele biti.

Želje naših učenika i učitelja

Anita Hrgović, učiteljica kemije i biologijeEma Kovačević, učenica 3.a
Kad sam bila mala djevojčica, imala sam više želja. Željela sam postati učiteljica ili liječnica. Oba su zanimanja društvu potrebna i korisna. Smatram daje budućnost nezamisliva bez tih dvaju zanimanja. Oba su human i plemenita. Danas sam učiteljica. Želja mi se ispunila.Kada odrastem želim biti trenerica gimnastike. Gimnastika mi se jako dopada i trenirala sam ju pet godina . Gimnastiku volim, zato što se prevrćemo i ima mnogo elemenata. Kod nje mi se dopada i kako povezuje mnoge sportove
Zvonimir Šapina, učenik 4.aIvana Blekić-Petričević, učiteljica razredne nastave
U slobodno se vrijeme bavim snimanjem za YouTube pa sam ja već sada YouTuber. Opisat ću vam kako s tim možete započeti. Prvo treba osmisliti neko kreativno i privlačno ime kako bi privuklo korisnike. Mora se osmisliti na što će se taj kanal odnositi, koje će tematike biti. Moj se kanal odnosi na Gaming. Najbolje aplikacije za uređivanje i montiranje videa su: Sony Vegas, Filmora i PowerDirector. Uređivanjem videa mogu se dodati neki efekti, tekst, slike, pjesme. Nakon nekog vremena, neke će vam kompanije pomoći kako biste došli i do zarade. Javljaju vam se na elektroničku poštu, vi taj poziv možete prihvatiti ili odbiti. Nude vam dobit od dva do više eura. Ako biste to sve prihvatili, oni vam zarađeni novac prebace na PayPal. To je najvažnije što biste trebali znati, samo čuvajte se lažnih profila i prijava. Od trećega razreda osnovne škole želim biti učiteljica. Ujak mi je za 10. rođendan darovao pravu školsku ploču, dnevnik rada, imenik i prazne obrasce za pisanje priprema za pojedini predmet koje sam svaki dan vodila. Čim bih došla iz škole, preodjenula bih se u maminu odjeću, cipele na petu, nanijela ruž i održala svoju nastavu sa zamišljenim učenicima. I tako svaki dan. Vikendom bih se pripremala za idući tjedan, kao i sada što radim. Samo što sam danas za taj posao i plaćena. Drago mi je i jako sam sretna što mi se san desetogodišnje djevojčice ostvario i što radim ono u čemu uživam i što me ispunjava. Ne volim reći da mi je to posao, to je moj poziv i nikada ne idem „na posao“ nego u školu. Sretna sam sa svojim učenicima i najljepše mi je u razredu. Kad bih se ponovno rodila, opet bih bila učiteljica.
Frankopan Mariano Klarić, učitelj engleskoga jezikaPetra Ćosić, učenica 3.a
Kad sam bio dječak, želio sam biti vojnik ili policajac zato što sam gledao puno akcijskih filmova. Svi su oni bili vrlo hrabri. Za mene pravi heroji. Danas sam učitelj engleskoga jezika i zbog toga mi je jako drago jer biti policajac ili vojnik je jako opasno zanimanje.Kada odrastem htjela bih biti učiteljica engleskoga jezika, zato što mislim da vrlo dobro govorim engleski jezik. Naučila sam ga gledajući crtiće i videozapise na YouTubeu. Volim svoju učiteljicu engleskoga jer je vrlo poštena, lijepo se zabavljamo i učimo.
Marko Križanović, učenik 4.a Zlatko Bagarić, ravnatelj
Kada odrastem, želio bih snimati za YouTube. Već sada u slobodno vrijeme uspio sam snimiti nekoliko igrica za YouTube. Što se redovitije snima, sponzori nas više plate, a imamo i više pratitelja. Važno je na što kreativniji i inovativniji način urediti igricu ili video kako bi ljudima bilo zanimljivo i kako bi vas oni pratili. U drugom i trećem razredu osnovne škole htio sam biti pilot. Zašto? To mi je zanimanje bilo fantastično, uzbudljivo, gotovo nestvarno, no nije mi se želja ostvarila. Završio sam za učitelja tehničke kulture. Kasnije sam se usavršavao i postao voditelj informatičke učionice. Računala i njihove mogućnosti su me potpuno osvojile. Mislim da, koju god da sam školu završio, bio bih potpuno predan poslu, kao što sam sada.
Mirna Matej-Švaganović, učiteljica tjelesne i zdravstvene kultureLuka Šaravanja, 1.a
Mirna Matej Švaganović
Kao mala uvijek sam razmišljala o medicini i sportu. Kada sam krenula u peti razred osnovne škole i upoznala prekrasnoga profesora tjelesne i zdravstvene kulture moja ljubav prema sportu je porasla. I evo, danas se bavim time te radim posao o kojem sam uvijek maštala i koji sam željela . Kad odrastem, želim biti nogometni sudac da mogu davati žute i crvene kartone. Jako mi se sviđa sudčeva zviždaljka. Znam da bih morao puno trčati i za igračima, biti strpljiv i razuman. Kad bih bio sudac, upoznao bih mnogo poznatih igrača. To mi je naveća želja. Moj je najdraži igrač Ivan Rakitić
Ana Čelebija, učenica 3.a Barbara Živatović, učenica 3.a
Kada odrastem, želim biti liječnica kao i moja baka. Želim pomagati ljudima. Mislim da je to zanimanje potrebno u budućnosti. Mislim da ću morati više učiti i u školi se truditi. Kada odrastem htjela bih biti liječnica, raditi u operacijskoj sali. Želim pomoći ljudima koji su bolesni. Danas ponekad u igri liječim roditelje i sestru i oni su zadovoljni sa mnom.
Vatroslava Jelčić, učiteljica razredne nastaveIvan Piljek, učitelj razredne nastave
Kada sam bila dijete, pa čak i u srednjoj školi, htjela sam biti vojni pilot. Pitate se zašto? Kad sam bila jako mala, u Hrvatskoj je bio rat i tada sam se najviše bojala vojnih aviona. Kažu da se strahovi svladavaju tako da se suočavaš s njima. Možda je i to bio moj razlog. Međutim, na kraju sam postala učiteljica i jako sam sretna zbog toga izbora. jako volim svoj posao i danas ga ne bi mijenjala. Kad sam bio dječak, htio sam biti vatrogasac. Vatrogasci su hrabri i plemeniti. Davno u mom selu izbio je veliki požar. Mještani nisu uspjeli spasiti štagalj i u pomoć su zvali lokalne vatrogasce - u mojim očima HEROJE koji su požar ugasili. Danima sam im se divio i htio biti kao oni. No život mi je odabrao drugi put. Danas sam učitelj razredne nastave. Poziv kojega smatram jednako herojskim kao i posao vatrogasca.

Anketu osmislila i obradila Lara Žuljević

2 Comments on “Anketa”

  1. Najviše mi se svidio izbor učitelja Frankopana. On je želio biti vojnik, ali da njega nije bilo u ovoj školi ja nikad ne bih naučio engleski kao sada što znam. Zahvalan sam učitelju jer mi je pomogao naučiti engleski jezik.

Comments are closed.